Strona główna > Press > SOPHARMA S.A. JEST GOSPODARZEM WYSTAWA PT. „CHARYTATYWNOŚĆ W OBIEKTYWIE - 2016”

SOPHARMA S.A. JEST GOSPODARZEM WYSTAWA PT. „CHARYTATYWNOŚĆ W OBIEKTYWIE - 2016”

20 luty 2017

Православно добротворство

Dobroczynność pokazana przez obiektyw jest jedynym w Bułgarii grantowym programem fotograficznym Fundacji bcause i Bułgarskiego Forum Darczyńców. Kieruje ten program obiektyw na zjawisko charytatywności jako część życia.

W tym roku wystawa objazdowa prezentuje projekt Mirosławy Mirczewej, Dennisa Buczela i Denisława Stojczewa, którzy zrealizowali program grantowy. Można obejrzeć zdjęcia zwycięzców niniejszej edycji.

"Miłość w obiektywie - 2016" wpatruje się w miejsca, w których państwa nie ma. Według organizatorów, to dlatego właśnie tam są darczyńcy oraz wolontariusze - ci, którzy wierzą, że świat kręci się dzięki Dobru, że tylko współczucia nie wystarczy, że zmiana zależy od naszych działań i że my jesteśmy tym, co dajemy innym. Wyłonione projekty związane są z różnymi punktami publicznymi - schronisko dla psów, komuna leczenia narkomanów i Kościół, ale nie jako instytucja, ale jako społeczność, która pomaga ludziom.

Mentorami występują fotografowie Nadieżda Pawłowa, Nadieżda Cipewa i Temełko Temełkow. Zdjęcia można obejrzeć na placu A przy ul. Szosy Ilieńskiej 16.

Благотворителността през обектива