Каталог > Press > Първото издание на дискусията ‘Отговорното потребление’ се проведе в Софарма

Първото издание на дискусията ‘Отговорното потребление’ се проведе в Софарма

7 Септември 2015

Днес в Софарма се проведе пилотното «издание» на «Отговорното потребление», част от проекта на Българката мрежа на Глобалния договор на ООН Отговорният избор. «Отговорното потребление» е модул, насочен към служителите на компаниите, присъединили се към проекта, чрез който те могат да споделят своето виждане какво е разумно поведение и как да бъдат активни потребители. Тези вътрешнофирмени дискусии ще помогнат за написването на Наръчник на отговорния потребител.

Акценти в обсъждането днес се оказаха най-удачните начини да пазаруваме разумно, като избягваме търговските „трикове” , както и готовността да търсим активно правата си.

Ежедневните избори, които правим, включително като участници в пазарите, са израз на степента на гражданската ни осъзнатост.

Проектът „Отговорният избор” е идея на компаниите членки на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Основната му цел е да покаже на потребителите, че със своите постъпки и покупки те имат силата да променят производствените практики, да управляват „модата”, налагана от рекламодателите  и да възпитават култура на анти-консумеризъм у себе си и младите хора.

С този проект искаме да поставим гражданите във все по-активна позиция, за да имат самочувствие и чувство за дълг, че всичко зависи от тях.

#1имазначение

#отговорниятизбор